Ergonomiske mus

Unngå vanlige belastningsplager! Riktig bruk av riktig ergonomisk mus hjelper deg å unngå plager i: nakke, skuldre, arm, håndledd, hånd, rygg og mellom skulderbladene.

Ønsker du å vite hvordan? Ta kontakt!

Vi blir ofte sendt til mennesker som har utviklet plager knyttet til bruk av tradisjonell datamus. Å ha såkalt ”musearm” er en smertefull opplevelse og kan gi store begrensninger både på jobben og privat.

Gjennom tilrettelegging er det mulig å redusere belastningen nok til plagene blir borte, men dette kan kreve noe tid dersom plagene har satt seg. Jo tidligere man tar tak i situasjonen, jo bedre er det. Enda bedre er det å forebygge før plagene oppstår. Hvilken løsning som vil fungere best er svært individuelt. Vår jobb er å hjelpe kundene våre med å finne den beste løsningen.

Utprøving på arbeidsplassen

Etter våre erfaringer er det ofte små detaljer som avgjør hvor godt resultatet blir og disse detaljene er ikke styrt etter produktet, men brukeren. Ved å teste ulike varianter på arbeidsplassen klarer vi å ta hensyn til disse detaljene og velge produktet som gir brukeren det beste utgangspunktet. Vi deler våre brukererfaringer med alle brukere slik at de blir bevisste på smarte måter å jobbe på og mulige feller de må styre unna.

Vi deler ergonomiske mus i to hovedgrupper:

1. Vertikalmus:

Denne typen mus finnes for høyre- og venstrehendte og i forskjellige utforminger og størrelser for å passe godt i hånden. Avlastning gis ved at bruker kan styre musen med armen i en ”håndhilsestilling”. Ved å teste ulike varianter på arbeidsplassen finner vi den typen som passer best.

2. Tohåndsmus:

Det finnes mange typer tohåndsmus på markedet og vi har direkte kontakt med produsenter og importører av de aller fleste. Vår jobb er å hjelpe hver enkelt med å finne den som passer best i forhold til fysisk situasjon og arbeidsoppgaver.

Bruk og avlastning

Denne typen mus plasseres i forkant av tastaturet og kan styres like lett med begge hender. Den vanlige armbevegelsen fra tastaturet og ut til musen blir borte. Denne bevegelsen kombinert med ”mus på strak arm” har vært en av de vanligste årsakene til belastningsplager i armer og skuldre.

Bestill en tohåndsmus, hva får du?

Når du bestiller en tohåndsmus hos Ergonomikonsulentene får du besøk på arbeidsplassen og det blir mulig å teste ulike typer tohåndsmus og få informasjon om forskjeller i forhold til egenskaper og bruk. Den typen som velges kan testes en periode før man tar sitt endelige valg. Er det behov byttes type underveis i utprøvingen. På denne måten vil hver enkelt ha kunnskap om produktet man bruker og valget blir sikkert. Ergonomiske produkter som gir full verdi vil alltid være en god investering.