Underarmsstøtter

Unngå belastningsplager!

Riktig bruk av riktig ergonomisk underarmstøtte hjelper deg å unngå plager i: nakke, skuldre, arm, håndledd, rygg og mellom skulderbladene. Ønsker du å vite hvordan? Ta kontakt!

Det finnes en rekke ulike typer underarmstøtter på markedet og vi har direkte kontakt med produsenter og importører av de aller fleste. Vår jobb er å hjelpe hver enkelt med å finne den som passer best.

Bruk av underarmstøtte

Underarmstøtten skal følge inntil kroppen slik at armene kan hvile i en naturlig stilling. Man skal ikke behøve å strekke dem fremover for å få støtte, eller ta albuene utover så man får en uheldig vinkel på håndleddet og en ugunstig posisjon i skulderleddet. Det skal være mulig å få støtte helt ut til og med albuen om man ønsker det. Armer, skuldre og nakke får god hvile og avlastning, da brukeren slipper å holde armene ved egen kraft og slik få spenninger i muskulaturen. Samtidig kan naturlig svai i ryggen opprettholdes, og en stilling der personen sitter på sitt eget tyngdepunkt er lettere å oppnå. Dette under forutsetning av at stolen er riktig regulert og pulten i riktig høyde. En tilleggsgevinst er at tastaturet blir lavere i forhold til armene og at håndleddsknekken da elimineres.

Selv buede pulter gir ofte mangelfull underarmstøtte fordi buene er for vide, – det er fort gjort å miste den naturlige kurven i ryggen og synke sammen. Det er ikke uten grunn at svært mange gir uttrykk for at de aldri kunne tenke seg å jobbe foran skjerm uten underarmstøtten sin. I kombinasjon med tohåndsmus har man en uslåelig ergonomisk pakkeløsning som man kan flytte med seg og sette opp på nærmest hvilket som helst bord i riktig høyde.